804
page-template-default,page,page-id-804,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

WPP2020

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest,
Múzeum krt. 14-16.

 

WORLD PRESS PHOTO 2020
szeptember 19 – október 23.

A World Press Photo minden évben a világ egyik legzajosabb fotós eseménye.  Ezrek jelentkeznek a mindent eldöntő versenyre, majd összességében százezrek nézik meg a fényképekből készült vándorkiállítást.

 

A kiállítás 151 felvételét a nemzetközi zsűri 73.996 fotóból válogatta. Az utazó kiállítást világszerte 120 helyszínen több mint négymillióan tekintik meg. Az elmúlt két évben a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett kiállítás világviszonylatban a második leglátogatottabb volt.

worldpressphoto.org

 

Idén is van magyar díjazott! Esther Horvath a környezet kategóriában kapott első díjat.

 

Nyitva:
kedd, szerda, csütörtök, vasárnap: 10.00 – 18.00 óráig;
péntek, szombat, október 23: 10.00 – 20.00 óráig.

Teljes árú belépőjegy: 2100 Ft
Kedvezményes belépőjegy (diák és nyugdíjas): 1000 Ft
Családi jegy (1-2 felnőtt, 1-3 gyerek): 4400 Ft.

Kísérő programok

MOZI
“Digital Storytelling”, a World Press Photo dokumentarista és multimédia versenyének nyertes filmjei. Az online média évek óta nélkülözhetetlen műfaj. Folyamatos moziélményt nyújtunk majd filmekkel, és látogatói aktivitást igénylő, érintőképernyővel irányított multimédiát.

 

KÍSÉRŐ KIÁLLÍTÁS
Borsi Flóra | Imagine
Borsi Flóra még csak 26 éves, tavaly végzett a Moholy-Nagy Egyetem fotográfia szakán, de már egy életmű áll mögötte. Ismert a világban, de lehet-e próféta a saját hazájában? “Imagine” kiállításával a Magyar Nemzeti Múzeumban – a World Press Photo kisérő kiállításaként –, egy rendkivüli tehetséget kivánunk bemutatni, aki művészetével Magyarországról hóditja meg a világot. Kiállításának képei, ahol minden manipuláció szabad, tökéletes ellentéte a World Press Photo nyers, tényszerű riportképeinek.

 

TÁRLATVEZETÉS
Diák csoportok tárlatvezetése ingyenes. Időpont egyeztetése szükséges: tarlatv@mnm.hu